2020

2015 | 04 | 01

UNIÓS TÁMOGATÁSBÓL VALÓSULT MEG NAPELEM RENDSZER KIÉPÍTÉSE PRÜGY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATNÁL

Kedvezményezett neve: PRÜGY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT
Projekt címe: Napenergia villamos hasznosítása, napelem telepítése Prügyön
Szerződött támogatás összege: 29 901 793,- Ft
Támogatás mértéke (%-ban): 100%
Projekt befejezési dátuma: 2015.04.01.
Projekt azonosító száma: KEOP-4.10.0/N/14-2014-0204

Projekt tartalmának bemutatása:

PRÜGY Község Önkormányzata 2015 januárjában 29,9 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a „Fotovoltaikus rendszerek kialakítása” című pályázati kiíráson. A 29,9 millió forint összköltségvetésű beruházásból a Mesevár Napköziotthonos Óvodában és a Móricz Zsigmond Általános Iskolában napelemes rendszer kiépítése valósult meg.

Prügy Község Önkormányzata miután megvizsgálta a szervezet számára minden szempontból kivitelezhető fejlesztési lehetőségeket műszaki, energetikai, gazdasági szempontból, a fotovoltaikus rendszer telepítésének lehetőség került kiválasztásra. Nagyon fontos szempont volt, hogy olyan rendszer kerüljön telepítésre, amely a kivitelezés során a lehető legkevésbé érinti a szervezet normál működését, hiszen egy hosszabb távú leállás a szervezet életében nagy nehézségeket eredményezett volna. A napelemes rendszer telepítése során az épület működése folyamatosan biztosított volt, a fogyasztásmérő átalakítása/átprogramozása sem járt jelentős áramkimaradással a létesítményben. Az épületek elektromos rendszerét nem érintette közvetlenül az átalakítás, mivel a fejlesztés során csak az új napelemes rendszer telepítése valósult meg. A tetőre kerülő napelemes rendszer elhelyezkedése sem érintette a belső elektromos hálózat vezetékezését.
A pályázat által biztosított támogatási konstrukcióban kedvezőbbé vált saját előállított elektromos árammal működtetetni az önkormányzati óvoda és iskolai ingatlant, mint külső beszerzésre kényszerülni. A projekt célcsoportja az Önkormányzat, az épület üzemeltető, az épület használói, és összességében a település.

A komplex beruházás eredményeként költség hatékonyabban tudjuk közfeladatainkat ellátni. A napelemrendszer segítségével működési költségeink jelentősen csökkentek, ami lehetőséget ad munkavállalók felvételére, illetve újabb fejlesztések megvalósítására.

A projekt eredményeként önkormányzatunk a technikai fejlődéssel lépést tud tartani, ami a mai világban elengedhetetlen feltétellé vált. A zöld energiatermelésnek köszönhetően projektünk hozzájárul a környezetünk védelméhez, illetve az Európai Uniós célkitűzések teljesítéséhez.

A projekt tábla letölthető itt»

További információ kérhető:
PRÜGY Község Önkormányzata
Elérhetőség: www.prugy.hu
3925 Prügy Kossuth Lajos utca 3
06-47-572-313
jegyzo@prugy.hu


© 2003-2023 Minden jog fenntartva! Me-NET Student Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.