Rendezvények
XIX. Szolnoki Gulyásfesztivál
2017. szeptember 14.

Képgaléria
Svájc, és Nagyszeben mellett Prügy lett a 19. Nemzetközi Szolnoki Gulyásfesztivál díszvendége. A rendezvényen megkóstolhatóak voltak a legfinomabb prügyi ízek, és megtekinthető volt a Móricz Zsigmond emlékház kiállításának egy része is.
Reggeli feles
2017. augusztus 23.
     
2017.08.22.-én egy nagyon kedves kerékpáros túrázó csapat (80) fő, Nagy Gábor vezetésével látogatta meg emlékházunkat.Élmény volt őket vendégül látni.
Mindenki Karácsonya
2017. január 6.
Adventi vásár
2016. december 14.
Sikeresen lezajlott az Adventi hangulat című rendezvény a Móricz Zsigmond Emlékháznál. Köszönjük mindenkinek, aki eljött, árult!
Reméljük mindenki jól érezte magát, és bízunk benne, hogy sok ilyen rendezvényen találkozhatunk!
 
 
Román katonák emlékművének koszorúzása
2016. október 26.
       
 

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójának ünnepi megemlékezése
2016. október 25.

         

2016. október 21-én került sor az immáron 60 éve történt forradalom és szabadságharc eseményeinek megemlékezésére. Ezen ünnepi alkalomra különleges műsorral készültek a Prügyi Móricz Zsigmond Általános Iskola tanulói, tanárai valamint a Kék Búzavirág Népdalkör. Az ünnepséget Csehely Richárd polgármester úr és dr. Mengyi Roland országgyűlési képviselő úr beszédei nyitották meg.

Könyvbemutató

"Hogy mindhalálig harcolni bírjak az ártatlan igazságért. Ezt Tügy tette."
(Móricz Zsigmond)
Szilágyi Péter tanár úr több éves munkáját követően 2016 nyarán eljött az a nap amikor végre a kezünkben tarthattuk a könyvet, melyet Móricz Zsigmond prügyi életéről írt.
"Olyan irodalmi emlékhelyet szeretnék, amely a helyi identitást erősíti azáltal, hogy növeli az irodalmi élményt, és kulturális tartalommal tölti meg a prügyiek életét is." (Szilágyi Péter)

Taktamenti Böllérfesztivál
2016. február 7.

2016.02.06-a hajnalától első alkalommal került megrendezésre a Taktamenti Böllérfesztivál. A 9 induló csapat magyaros disznótoros ételekkel vetélkedett, díjazták a legjobb hurkát, kolbászt. Az elmaradhatatlan fogó pálinkát és forralt bort. A csapatok ezeken kívül bármilyen ételt készíthettek a sertésekből, ezekkel a kóstolójegyek alapján a "legnépszerűbb csapat" címet szerezhették meg. A látogatók a falatozás közben nem csak kulturális műsort tekinthettek meg, de jól szórakozhattak a különböző sztárvendégeink koncertjein, például az Irígy Hónaljmirigy előadásán.

A nagy sikerre való tekintettel 2017 februárjában is megrendezésre kerül a fesztivál. Községünk célja, hogy hagyományt teremtsen a taktaközi térségben. Várjuk a tisztelt érdeklődők jelentkezését.

KÉPGALÉRIA - A képeket készítette: Tiszlavicz Luca

Kultúra napja
2016. január 22.
         

2016. január 22-én mi is megünnepeltük a Magyar Kultúra napját a Móricz Zsigmond Emlékházban.
A rendezvény keretében egy jó hangulatú felolvasást tartottunk Móricz Zsigmond azon novelláiból, melyek szorosan községünkhöz kötődnek. A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük meg január 22-én, annak emlékére, hogy – a kézirat tanúsága szerint – Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le Csekén a Himnusz kéziratát.

 © 2003-2024 Minden jog fenntartva! Me-NET Student Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.