2020
PRÜGYI REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZSÉG

SAJTÓKÖZLEMÉNY
ELKEZDŐDÖTT PRÜGYI REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZSÉG TELEPÜLÉSKÉPFEJLESZTÉSE

Prügyi Református Egyházközség 2016. május 24-én támogatási kérelmet nyújtott be a Vidékfejlesztési Program Településképet meghatározó épületek külső rekonstrukciója, többfunkciós közösségi tér létrehozása, fejlesztése, energetikai korszerűsítése című, VP-6-7.4.1.1-16 kódszámú felhívásra. A kérelmet 2017. július 18-án jóváhagyta a Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága, így 90%-os támogatottság mellett 12.435.345 Ft EMVA forrásból származó támogatással megkezdődött a beruházás megvalósítása.

A projektben a településképét meghatározó Prügyi Református Templom épülete és a hozzá tartozó parókia felújítására kerül sor. A fejlesztés célja Prügy község lakóinak életminőség javítását célozza, közvetlenül a településen élő református vallási közösség, a helyi identitás erősítését, közvetve pedig a teljes lakosság életszínvonalának minőségi javítását a gazdasági fellendülés által, amelyet a kulturális és turisztikai látogatószám növekedést okozna.

A fejlesztéssel érintett épületek a Prügy, Kossuth utca 6. szám (106 hrsz.)  alatt található helyi védettség alatt álló Református Templom, valamint a szintén Kossuth utca 6. szám alatt (104 hrsz.) található Református Parókia épülete. A templom rekonstrukciója csak a homlokzati vakolat részleges kijavítására, a homlokzat festésére és a nyílászáró cseréjére terjed ki. A Parókia felújítása során az épület eredeti autentikus hangulata kerül helyreállításra.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

Kedvezményezett neve: Prügyi Református Egyházközség

Pályázati felhívás neve, kódszáma: Településképet meghatározó épületek külső rekonstrukciója, többfunkciós közösségi tér létrehozása, fejlesztése, energetikai korszerűsítése, VP-6-7.4.1.1-16

A projekt címe: A Prügyi református templom és parókia felújítása és energetikai korszerűsítése

A szerződött támogatás összege: 12.435.345Ft
A támogatás mértéke: 90 %
A projekt tervezett befejezésének dátuma: 2019. április 30.
A projektazonosító: 1778271492

 © 2003-2024 Minden jog fenntartva! Me-NET Student Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.