Archívum 2012- Hírek
NAV TÁJÉKOZTATÓ! A háztartási munka alapvető szabályai
2012.december 06.

A háztartási munka alapvető szabályai
Háztartási munkának minősülnek a kizárólag a természetes személy és háztartásában vele együtt élő személyek, továbbá közeli hozzátartozói mindennapi életéhez szükséges feltételek biztosítását szolgáló következő tevékenységek: lakás takarítása, főzés, mosás, vasalás, gyermekek felügyelete, házi tanítása, otthoni gondozás és ápolás, házvezetés, kertgondozás.
További részletek »

SAJTÓKÖZLEMÉNY
2012. november 19.

BEFEJEZŐDÖTT A CSAPADÉKVÍZ-ELVEZETŐ ÁRKOK KIÉPÍTÉSÉNEK MÁSODIK ÜTEME
2012/11/16

Prügy Község Önkormányzata
támogatást nyert az "ÉMOP-3.2.1/D-11-2011-0005 - Helyi és térségi jelentőségű vízvédelmi rendszerek fejlesztése" kiíráson a csapadékvíz-elvezető hálózat korszerűsítésére, így megvalósulhatott a fejlesztés második üteme. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege
72 979 572 Ft
. Az elkészült mű 2012. október végén átadásra került.

További részletek»

SAJTÓKÖZLEMÉNY
2012 .okóber 1.

FOLYAMATOSAN ÉPÜL A CSAPADÉKVÍZ-ELVEZETŐ HÁLÓZAT
2012/10/02

Prügy Község Önkormányzata támogatást nyert az "ÉMOP-3.2.1/D-11-2011-0005 - Helyi és térségi jelentőségű vízvédelmi rendszerek fejlesztése" kiíráson a csapadékvíz-elvezető hálózat korszerűsítésére, így megvalósulhat a fejlesztés második üteme. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege 72 979 572 Ft. Az elkészült csatorna-szakasz várhatóan 2012. októberében átadásra kerül.
További részletek»

SAJTÓKÖZLEMÉNY
2012 .augusztus 30.

FÉLIDEJÉHEZ ÉRKEZETT A CSAPADÉKVÍZ-ELVEZETŐ ÁRKOK KORSZERŰSÍTÉSÉNEK MÁSODIK ÜTEME 2012/08/28

Prügy Község Önkormányzata támogatást nyert az "ÉMOP-3.2.1/D-11-2011-0005 – Helyi és térségi jelentőségű vízvédelmi rendszerek fejlesztése" kiíráson a csapadékvíz-elvezető hálózat korszerűsítésére, így megvalósulhat a fejlesztés második üteme. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege 72 979 572 Ft. Az elkészült csatorna-szakasz várhatóan 2012. októberében átadásra kerül. A község körül mélyfekvésű, vízállásos terület helyezkedik el, ezért a belvíz folyamatosan veszélyezteti a település lakosságát, az ott található közintézményeket, valamint a környezeti értékeket is. A megvalósítás indokoltságát támasztja alá a korábbi évek elöntései miatt jelentkezett károk nagysága mellett az a mindenkori fenyegetettség, ami azok újra előfordulását eredményezheti. További részletek»

MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA PRÜGYÖN MÓRICZ ZSIGMOND EMLÉKHÁZ
2012. június 20.

Késő délután, 18 óra előtt 10 perccel még csak tíz egynéhányan voltunk a Móricz Zsigmond Emlékház udvarán, aztán néhány perc alatt több mint 70 főre nőtt a programjaink iránt érdeklődők száma. Olyannyira, hogy hirtelenjében székeket, lócákat kellett a szomszédoktól beszereznünk, mert a korábban 30-40 főre saccolt látogatói létszámot jócskán túlléptük. Így is voltunk jó néhányan, akik állva néztük végig az előadásokat.
Szilágyi Péter tanár úr, múzeumvezető köszöntötte a vendégeket, akik között nemcsak prügyiek, hanem taktakenéziek, szerencsiek, sőt debreceniek is voltak, s mindhárom korosztály képviseltette magát: nagyszülők, szülők és gyerekek.
18 órától egy különleges, rendhagyó bábelőadást tekinthettünk meg a debreceni lelkész házaspár Kustár Gábor és neje, Zsuzsa jóvoltából. A bibliai teremtéstörténetet adták elő saját dramaturgia és saját maguk által készített bábfigurák segítségével úgy, hogy ők maguk is szerepeltek a színen.
Ezt követően Újhelyi Kinga, a debreceni Csokonai Színház Mensáros-díjas színművésznője tartott felolvasóestet, aki a magyar és a világirodalom területéről válogatott, a születés témája köré szerveződő írásokat tolmácsolt. Előadói estjét a művésznő egy gyönyörű csángó népdal eléneklésével zárta.
Időközben elkészült hagyományos kemencénkben, cserépedényekben a töltött káposzta, amit hő kőn sült kenyérrel fogyasztott el a vendégsereg.
Amíg az ízletes vacsorát elpusztítottuk, Szőke Bertalan tanár úr összeállította a fényképvetítéshez szükséges technikai eszközöket, és 20 óra után elindítottuk a tanár úr által gyűjtött és digitalizált régi prügyi fotók vetítését. A helyiek nagy érdeklődéssel figyelték és fedezték fel az egykori képeken felmenőiket vagy éppen évtizedekkel korábbi önmagukat. Így valójában és virtuálisan is nemzedékek találkozója lett e nyári éjszaka.
Az események ideje alatt a Móricz Zsigmond Emlékház állandó kiállításai folyamatosan látogathatók voltak.
A Múzeumok éjszakája programunkat fenntartónk, a Prügy Községi Önkormányzat támogatta.

Archívum: 2016|2015|2014|2013|2012|2011>

© 2003-2023 Minden jog fenntartva! Me-NET Student Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.