Archívum 2011>- Hírek
FELHÍVÁS/LETÖLTHETŐ»
2011.június 19.

A gyümölcsös ültetvények, valamint a gyümölcsös ültetvény méretet el nem érő, gyümölcsfával betelepített területek összeírásáról szóló 2006. évi XLVIII. törvény előírásai szerint 2012. június 1. és november 30. között az alma, körte, kajszi és őszibarack ültetvények statisztikai célú felmérése zajlik a településen.A Központi Statisztikai Hivatal megbízásából igazolvánnyal ellátott összeírók felkeresik a helység közigazgatási területén található azon ültetvényeket, amelyeket előzetesen az adatgyűjtésre kijelöltek. A szakemberek a helyszínen töltik ki azt a kérdőívet, amely az ültetvény jellemzőit méri fel. Kérjük, segítsék munkájukat a feladatuk elvégzéséhez szükséges információk megadásával, továbbá felkérésükre biztosítsák számukra, hogy a zárt területekre bejussanak.
A törvény alapján a gyümölcsfával betelepített területek használói kötelesek az összeíráshoz adatot szolgáltatni. Az összeírók célja elsősorban az ültetvények felkeresése, ugyanakkor az adatfelvétel megvalósulásához a használókkal való kapcsolatfelvételre is sor kerülhet.
A kérdőív megtekinthető az önkormányzati hivatalban vagy a KSH internetes honlapján (www.ksh.hu).

SAJTÓKÖZLEMÉNY
2011.június 15.

MEGKEZDŐDIK A CSAPADÉKVÍZ-ELVEZETŐ ÁRKOK KORSZERŰSÍTÉSÉNEK MÁSODIK ÜTEM
Prügy Község Önkormányzata támogatást nyert az "ÉMOP-3.2.1/D-11-2011-0005 – Helyi és térségi jelentőségű vízvédelmi rendszerek fejlesztése" kiíráson a csapadékvíz-elvezető hálózat korszerűsítésére, így megvalósulhat a fejlesztés második üteme. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege 72 979 572 Ft. Az elkészült mű várhatóan 2012. októberében átadásra kerül.

Tovább»

SAJTÓKÖZLEMÉNY
2012. április 27

BEFEJEZŐDÖTT A CSAPADÉKVÍZ-ELVEZETŐ ÁRKOK KORSZERŰSÍTÉSÉNEK ELSŐ ÜTEME

Prügy Község Önkormányzata támogatást nyert az "ÉMOP-3.2.1/C2-10-2011-0002 - Belterületi és térségi vízrendezés az LHH kistérségekben" kiíráson csapadékvíz-elvezető hálózata korszerűsítésére, így megvalósulhatott a fejlesztés első üteme. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege 35 860 386 Ft volt. Az elkészült mű 2012. április végén átadásra kerül.
A község körül mélyfekvésű, vízállásos terület helyezkedik el, ezért a belvíz folyamatosan veszélyezteti a település lakosságát, az ott található közintézményeket, valamint a környezeti értékeket is. A megvalósítás indokoltságát támasztotta alá a korábbi évek elöntései miatt jelentkezett károk nagysága mellett az a mindenkori fenyegetettség, ami azok újra előfordulását eredményezheti.
A projekt kivitelezője a Kelet-Út Kft.
A kivitelező cég 322 m hosszban előregyártott mederelemek felhasználásával, a Móricz úti árokbecsatlakozás kialakításával építette meg a tervezett művet. Az útátvezetésnél és a kapubejáróknál fedelemek kerültek a mederelemekre. További részletek»

KULTURÁLIS ÖRÖKSÉG NAPJAI PRÜGYÖN
2011. szeptember 21.
Képgaléria»

2011. szeptember 17-ének és 18-ának hétvégéjén tartották Európa-szerte épített örökségünk nagyközönség előtti ingyenes nyitva tartására szervezett Kulturális Örökség Napjai rendezvényeket. Ez a hétvége épített kulturális örökségeinkre hívja fel a figyelmet, azok szellemi erőterének hangsúlyozásával. Idén az "1000 magyar ház" cím adta az örökségnapok témáját.
A prügyi Móricz Zsigmond Emlékház ötödik esztendeje vesz részt változatos programokkal az Európa Tanács és az Európai Unió által is támogatott kezdeményezésen. Tovább»

KÖZBESZERZÉSI ÖSSZEGZÉS
2011.június 3.

Statisztikai összegezés az éves közbeszerzésekről a Kbt. IV. és VI. fejezete szerinti ajánlatkérők vonatkozásában
Tovább»

BEVALLÁSI NYOMTATVÁNYOK
2010. november 30.

BEVALLÁS a helyi iparűzési adóról állandó jellegű iparűzési tevékenység esetén letölthető »

BEVALLÁS (BEJELENTÉS) ideiglenes jelleggel végzett helyi iparűzési tevékenységről letölthető »

BEVALLÁS a helyi iparűzési adóelőleg
kiegészítéséről ...letölthető»

TÁJÉKOZTATÓ/ Tájékoztató letölthető»
2011.augusztus 31.

TÁJÉKOZTATÓ
az egészségügyi szolgáltatási járulék fizetési kötelezettségről

A jelenleg hatályos jogszabályi előírások értelmében annak a belföldi magánszemélynek, akinek az egészségügyi szolgáltatás igénybevételét megalapozó jogviszonya rendezetlen, a megfelelő egészségügyi ellátás megszerzése érdekében 2011. évben havonta 5100 Ft (naponta 170 Ft) összegű egészségügyi szolgáltatási járulékot kell fizetnie, függetlenül attól, hogy az orvosi ellátást ténylegesen igénybe veszi-e vagy sem.
Az egészségügyi szolgáltatás igénybevételét megalapozó jogviszony akkor rendezetlen, ha a magánszemély biztosítási jogviszonnyal nem rendelkezik, egészségügyi szolgáltatásra egyéb jogcímen sem jogosult és nem tartozik közösségi rendelet/nemzetközi egyezmény hatálya alá sem.
Az egészségügyi szolgáltatásra jogosultak és ezen belül a biztosítottak körét, vagyis azt az alanyi kört, amely anélkül jogosult az egészségügyi ellátásra, hogy azért külön fizetnie kellene, a társadalombiztosításról szóló törvény tételesen meghatározza.
Abban az esetben, ha Ön nem tartozik a törvény által meghatározott körbe, akkor az egészségügyi szolgáltatási járulék fizetésére irányuló kötelezettségét annak keletkezésétől számított 15 napon belül a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz be kell jelentenie.
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal a bejelentési kötelezettség teljesítésére a 11T1011 számú adatlapot rendszeresítette, amely az állami adóhatóság bármely ügyfélszolgálatánál beszerezhető, illetve a NAV honlapjáról (www.nav.gov.hu) is letölthető.
A kitöltött adatlapot postai vagy elektronikus úton a lakóhelye szerint illetékes adóigazgatósághoz kell megküldenie. A papír alapú nyomtatványok ezen túlmenően bármely adóigazgatóság ügyfélszolgálatán személyesen is benyújthatók.
Amennyiben bizonytalan azt illetően, hogy az egészségügyi szolgáltatási járulék fizetési kötelezettség az Ön esetében fennáll-e vagy sem, vagy egyszerűen csak annak teljesítésével kapcsolatban van bármilyen más kérdése, forduljon bizalommal munkatársainkhoz, akik az ügyfélszolgálatainkon ügyfélfogadási időben, telefonon keresztül pedig a 06/40-42-42-42-es kék számon - hétfőtől csütörtökig 8.30-16.00 óráig, pénteken pedig 8.30-13.30-ig - szívesen állnak a rendelkezésére.

Nemzeti Adó- és Vámhivatal
Észak-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága

KÖZBESZERZÉSI ÖSSZEGZÉS
2011.június 3.

Statisztikai összegezés az éves közbeszerzésekről a Kbt. IV. és VI. fejezete szerinti ajánlatkérők vonatkozásában
Tovább»

BEVALLÁSI NYOMTATVÁNYOK
2010. november 30.

BEVALLÁS a helyi iparűzési adóról állandó jellegű iparűzési tevékenység esetén letölthető »

BEVALLÁS (BEJELENTÉS) ideiglenes jelleggel végzett helyi iparűzési tevékenységről letölthető »

BEVALLÁS a helyi iparűzési adóelőleg
kiegészítéséről ...letölthető»

VÁLASZTÁS 2010
2010. október 4.

PRÜGY TELEPÜLÉS VÁLASZTÁS EREDMÉNYEI
Polgármester választás

A polgármester Erdei Sándor FÜGGETLEN jelölt lett.

Érvényes szavazatok száma
Jelölt neve
Jelölő szervezet(ek)
Kapott
érvényes
szavazat
%
1
Boros-Leskó Géza
FÜGGETLEN
466
41,91
2
Erdei Sándor
FÜGGETLEN
646
58,09

További részletek, eredmények»
Kisebbségi eredmény»

Felkérés Népszámlálási Főpróbára
2010. szeptember 16.

1. Milyen számok jellemzőek Prügyre?
A Taktaköz tájegységet alkot, annak középpontjában Prügy közigazgatási egységet képvisel. Lakóit összeköti, hogy egy településen laknak. Méghozzá olyan községben, ahol 672 család 825 lakásban élt. A családok több, mint fele nem nevelt gyermeket, viszont 108 család három, vagy annál több 15 évesnél fiatalabb gyermeket tartott el.
Tovább»

2. Küszöbön a próbanépszámlálás

Interjú Vukovich Gabriellával, a Központi Statisztikai Hivatal elnökével: Tovább»

A Móricz-ház infrastrukturális fejlesztése
2010. szeptember 9.

A Móricz Zsigmond- emlékházat 1971 óta a Pügy Községi Tanács, majd 1990-től a Pügy Községi Önkormányzat működteti.
Prügy Község Önkormányzata célul tűzte ki a település arculat formálását és zöldfelület fejlesztését. Tovább»

Választás 2010
2010. szeptember 6.

HELYI VÁLASZTÁSI BIZOTTSÁGI KÖZLEMÉNY
2010. szeptember 3-ig nyilvántartásba vett polgármesteri és önkormányzati jelöltek»

Önkormányzati hírek
2010. augusztus 30.

Jelentés az Önkormányzat vagyoni, pénzügyi helyzetéről és pénzügyi kötelezettségekről.»

Ajánlati Felhívás: Művelődési Ház felújítása, bővítése
2010. augusztus 18.

Ajánlati felhívás: Művelődési Ház felújítása, bővítése kivitelezésére»

Álláspályázat - Óvodavezetői állásra
2010. május 13.

Prügy Községi Önkormányzat a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján pályázatot hirdet Mesevár Napköziotthonos Óvoda óvodavezető (magasabb vezető) munkakör betöltésére.
A pályázat benyújtásának határideje: 2010. június 30.

A pályázat letölthető

Álláspályázat - Iskola igazgatói állás
2010. május 12.

Prügy Községi Önkormányzat pályázatot hirdet Móricz Zsigmond Általános Iskola iskola igazgató (magasabb vezető) munkakör betöltésére.
A pályázat benyújtásának határideje:
2010. június 30.
A pályázat letölthető»
Kompetencia alapú oktatás
2010.03.18

Prügy Község Önkormányzata 2009. májusában támogatást nyert a TÁMOP-3.1.4/08/2 pályázati kiíráson. A projekt keretében a Móricz Zsigmond Általános Iskolában (3925 Prügy, Kinizsi u. 2.) kompetencia alapú oktatás kerül bevezetésre.Tovább»
 
Álláspályázat
2010. január 18.
Prügy Község Önkormányzatának Képviselőtestülete (3925. Prügy, Kossuth L. u. 3.) pályázatot hirdet az önkormányzat fenntartásában működő Szociális Szolgáltató Központ (3925. Prügy, Petőfi S. u. 41.) intézményvezetői (magasabb vezetői) álláshelyének betöltésére.
A pályázat benyújtatásnak határideje: 2010. február 24.
Pályázat letölthető»
Közbeszerzési értesítő
2009. szeptember 4.
Nemzeti közbeszerzési hirdetmény feladására irányuló kérelem Letölthető»
Vállalkozási szerződés
2009. július 30.
Vállalkozási szerződés az Általános Iskola felújítására. Letölthető»
Prügyön járt a "kihívás"
2009.

Melyik település lakossága sportosabb? Ennek eldöntésére, felmérésére szolgál a Kihívás napja, amely 25 indult mozgalom Kanadából.

A Magyarországon (1991-től) népszerű programba településünk - a korábbi évekhez hasonlóan az idén is benevezett.

A tét a versenyen túl egy fontosabb cél volt: az egészségünk. A feladat, hogy a nap folyamán egyszer vagy többször is legalább negyedórát töltsön sportolással, testmozgással. A versengést világszerte az angol eredeti nyomán Challenge Day-ként emlegetik, magyar fordításban: a Kihívás napja.
A Móricz Zsigmond Általános Iskolában ezt a napot összekötöttük a Gyermeknap rendezvényeivel. A résztvevők kellemesen elfáradtak, megdolgoztak az egészségükért. A nap végén az oklevelek, ajándékok mellett a Szülői munkaközösség jóvoltából sajtos-tejfölös lángos és egy üdítő volt a jutalom minden résztvevő számára.
A nap végén az országos összesítés után derült ki, hogy a III. kategóriában szereplő 52 település között Prügy a 15. helyezést érte el. Gratulálunk a résztvevőknek. Köszönjük a községi önkormányzat támogatását.

Archívum: 2016|2015|2014|2013|2012|2011>

© 2003-2023 Minden jog fenntartva! Me-NET Student Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.