Archívum 2013- Hírek
Biztos Kezdet Prügyön
2013. március 24.

„A gyermek a legfontosabb. A család az első, a nemzet, az ország legkisebb alkotóeleme” – indokolta dr. Mengyi Roland, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke, a térség országgyűlési képviselője, hogy miért is nagy jelentőségű Prügy számára a csütörtök délután felavatott Biztos Kezdet Ház.

Az ünnepségen Erdei Sándor polgármester elmondta, hogy a kistérségi szintű pályázat keretében azért választották ezt az intézmény típust, mert könnyen tudták biztosítani hozzá a technikai, személyi feltételeket, a tevékenysége pedig beleillik a község hosszú távú terveibe, a rászoruló gyerekek felzárkóztatásába. „Az óvodában való elhelyezésüket 3 éves kortól tudjuk biztosítani, de rájöttünk, hogy 3 év sem elég minden gyereknek a felzárkóztatásra”- szólt a pályázat hátteréről a polgármester.

„Jó döntést hoztak”- reagált az elhangzottakra dr. Mengyi Roland, aki ezt követően kitért arra, hogy a legfontosabb érték a gyermek, a család pedig a nemzet legkisebb alkotóeleme. Az értékek biztos alapján állva gazdasági előnyt kovácsolhatunk.

Emlékeztetett rá, hogy 2010-hez képest megyénkben jelentősen csökkent a munkanélküliek aránya. „Nem mindig az a probléma, hogy nincs befektető, hanem óriási kihívást jelent a megfelelő szellemi, szakmai felkészültségű munkaerőt biztosítani, akár a legegyszerűbb munkára.” A problémák újratermelődésének a folyamatát kell megszakítani, ezért kiemelten fontos a 0-5 év közötti korszak a gyerekeknél. „Esélyt adunk rá, hogy ő is felvegye a versenyt a modern világ kihívásaival” – méltatta a Biztos Kezdet Ház munkáját dr. Mengyi Roland. Ez a nemzet hosszú távú gazdasági érdeke is.

„Óriási felelősség van a gondozók vállán”- ismerte el munkájukat dr. Mengyi Roland, amelyhez sok sikert kívánt. Ezt követően a prügyi óvodások adtak táncos, mondókás vidám műsort. Az avatás zárásaként Sándor Veronika, a ház vezetője ismertette a novemberi nyitás óta szerzett tapasztalataikat. A nyitás óta több, mint 50 gyerek fordult meg náluk, akik közül több, mint 10 visszatérő. A szülőket is bevonták a programba, akiktől pozitív visszajelzéseket kaptak.

Dr. Mengyi Roland karácsonyi üdvözlete
2013. december 19.

Az ünnepi képeslap a képre kattintva letölthető»

Szent Mihály napi rendezvény - "Itthon vagy - Magyarország szeretlek!"
2013. november 5.

Szent Mihály napi rendezvény - "Itthon vagy - Magyarország szeretlek!"
2013. szeptember 25.


A meghívó, a programok a képre kattintva megtekinthető

Szavazókör kialakítása
2013. július 31.

Helyi Választási Iroda: 1/2013.sz. Határozat
Prügy község szavazóköreinek kialakítása. Letölthető»

Letölthető nyomtatványok
2013. május 30.
  • Bejelentkezés a helyi iparűzési adó hatálya alá tartozók részére Letölthető»
ANGOL NYELVI KÉPZÉS PRÜGYÖN
2013. május 28.

ANGOL NYELVI KÉPZÉS PRÜGYÖN A TÁMOP 2.1.2 PROGRAM KERETÉBEN
Részletek a tanfolyamról»

Hogyan lehet részt venni a képzésen? – CSAK A LEGGYORSABBAKNAK
A tanfolyamokra a www.tudasodajovod.hu oldalon tud jelentkezni. Amennyiben Ön még nem regisztrált az oldalon, kérjük, tegye meg.
Egy kis segítség a teendőkkel kapcsolatban: Tovább»

HÍREK - Dr. Mengyi Roland
2013. május 27.
LEHULLT A LEPEL A MAFFIABALOLDALRÓL - AZ ORSZÁG JOBBAN TELJESÍT!
Sokáig titkolták, majd tagadták, de lehullt a lepel a baloldal és az alvilág együttműködéséről- amelyről péntek délután Tiszaújvárosban számolt be dr. Mengyi Roland országgyűlési képviselő Török Dezső helyi frakcióvezető társaságában. Szerencsére jó hírt is közölhetett: Magyarország jobban teljesít! Javulnak az ország gazdasági mutató, megyénkben is csökken a regisztrált álláskeresők száma.
Tovább»
Letölthető nyomtatványok
2013. március 22.
  • BEVALLÁS A HELYI IPARŰZÉSI ADÓRÓL, állandó jellegű iparűzési tevékenység esetén Letölthető»
  • BEVALLÁS A HELYI IPARŰZÉSI ADÓRÓL, ideiglenes jellegű ipari tevékenység esetén. Letölthető»
  • "A" JELŰ BETÉTLAP Letölthető»
Archívum: 2016|2015|2014|2013|2012|2011>

© 2003-2023 Minden jog fenntartva! Me-NET Student Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.