Archívum 2016- Hírek
Mindenki karácsonya
2016. december 14.


A képre kattinva a teljes plakát letölthető

Viszatérnek a Böllérek a Takta mentére
2016. december 1

Készült: 2016. november 29. kedd, 15:13 | Írta: Vajtó László

Megjelent az Idei versenykiírás a Taktamenti Böllér Viadalra, így már lehet jelentkezni a csapatoknak, korlátozott számban. A tavalyi nagy sikerre való tekintettel, több csapat is visszatér Prügyre a viadalra, és ismét próbára teszik tehetségüket. A malackák már türelmetlenül várják a viadalt, de addig még dagonyáznak, röfögnek vidáman. A versenykiírás már elérhető, olvassátok végig figyelmese, nemsokára a programok is láthatóak majd.


Versenykiírás - Letölthető *.pdf
Román katonák emlékművének koszorúzása
2016. október 26.
Az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójának ünnepi megemlékezése
2016. október 18.
2016. október 21-én került sor az immáron 60 éve történt forradalom és szabadságharc eseményeinek megemlékezésére. Ezen ünnepi alkalomra különleges műsorral készültek a Prügyi Móricz Zsigmond Általános Iskola tanulói, tanárai valamint a Kék Búzavirág Népdalkör. Az ünnepséget Csehely Richárd polgármester úr és dr. Mengyi Roland országgyűlési képviselő úr beszédei nyitották meg.
Az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójának ünnepi megemlékezése
2016. október 18.
A képre kattintva a plakát nagyobban is olvasható!
SAJTÓKÖZLEMÉNY
2016.szeptember 29.

Dr. Mengyi Roland országgyűlési képviselő úr - Taktaközi települések konzorciumi megállapodása - ügyében találkozott a 9 taktaközi település polgármesterével. Az ülés sajtónyilvános volt.

 HIRDETMÉNY
2016.szeptember 16
Tájékoztatás a vadászterületek határát megállapító határozatok jogerejének beálltáról
658600 kódszámú Vadászterület határának megállapítása 658600Térkép
658700 kódszámú Vadászterület határának megállapítása 658700Térkép

MIGRÁCIÓRÓL, NÉPSZAVAZÁSRÓL
2016.szeptember 21.

Készült: 2016. szeptember 19. hétfő, 18:18 A magyar kormány népszavazást kezdeményezett a kényszerbetelepítés ellen. A referendumra azért van szükség, mert Brüsszel elfogadott egy kvótacsomagot. Mi, magyarok mindig népszavazáson döntöttünk a jövőnket érintő legfontosabb ügyekben. Így lesz ez október 2-án is: mi dönthetjük el, hogy kivel szeretnének együtt élni és kivel nem. Az a tét, hogy meg tudjuk-e védeni közösségeinket, családjainkat, kultúránkat és mindazt, ami magyarrá teszi Magyarországot. Erről beszélget Kuti-Kurucz Hajnalka, műsorvezető a térség országgyűlési képviselőjével, Mengyi Rolanddal.

FELHÍVÁS
2016. augusztus 2.

A képre kattintva a plakát nagyobban is olvasható!

HIRDETMÉNY!
2016. június 06.

Tájékoztató a „Nyári diákmunka” központi munkaerő-piaci program indításáról
I. A program célja
A fiatalkori inaktivitás csökkentésére, a korai munkatapasztalat és munkajövedelem szerzés elősegítésre a 2013-2015-ös években a Nemzetgazdasági Minisztérium által indított „Nyári diákmunka” program tapasztalatait felhasználva a 2016. évben ismételten meghirdetésre kerül a program.

A program – prevenciós jelleggel – már diákkorban elő kívánja segíteni a fiatalok munkához jutását és ezzel a korai munkatapasztalat mellett a jövedelemszerzés lehetőségét is biztosítja. A munka révén szerzett korai sikerélmény elősegíti a későbbi munkaszocializációs folyamatot is.

A program ezen felül biztosítani kívánja az önkormányzatoknál és az önkormányzati fenntartású intézményekben a nyári szabadságolási időszakban jelentkező kisegítő munkaerő igényének kielégítését is. További részletek»

 
 
FELHÍVÁS
2016. április 27.
A képre kattintva további részletek olvashatók!

 

NAV HIRDETMÉNY
2016. április 27.

FIGYELEM!
Közeleg a személyi jövedelemadó bevallás határideje

A 1553-as jelű személyi jövedelemadó bevallást legkésőbb 2016. május 20-ig kell a Nemzeti Adó- és Vámhivatal hoz benyújtani. Amennyiben Ön 2015-ben bevallási kötelezettség alá tartozó jövedelmet szerzett, akkor az azt terhelő adóval a fent említett időpontig kell a személyijövedelemadó-bevallása keretében elszámolnia, és − ha a pótlékmentes részletfizetés igényléséhez előírt feltételeknek nem felel meg, vagy ezzel a lehetőséggel nem kíván élni − eddig a határnapig, kell a bevallással egyidejűleg még fizetendő adó teljes összegét is megfizetnie.
Nem kell sz. További részletek»

NAV HIRDETMÉNY
2016. április 18.

Szja-bevallás: ügyelni kell a részletekre is
Március végéig mintegy 890 ezer adózó maga nyújtotta be személyijövedelemadó-bevallását, több mint 300 ezer adózó kérte a NAV közreműködését a bevallás elkészítésében és mintegy 220 ezren töltötték ki a bevallási nyilatkozatot, ami 2016 újdonságaként adóhatósági adómegállapítást jelent. A hibásan érkezett bevallások nagy részét már javította a hivatal, bizonyos hibákhoz azonban az ügyfelek közreműködése szükséges. További részletek»

KATONAI TOBORZÁS!
2016. február 02.
MOBIL TOBORZÁS BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYÉBEN „4. TOBORZÓ NAP”
Álláskeresőknek és érdeklődőknek
MEGHÍVÓ
Az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 4. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Iroda 2016. február 24-én (szerdán) 09:00 órától 2 járásban tartja tájékoztatóit a Magyar Honvédség szerződéses katonai szolgálatvállalási lehetőségeiről az álláskeresőknek és érdeklődőknek. Az eseményeket támogatják és részvételükkel megtisztelik a települések polgármesterei.További részletek»
Toborzó körút a megyében
Toborzó körút keretében járják végig megyénk településeit a Magyar Honvédség Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság munkatársai. A katonák célja, hogy az érdeklődők megismerjék a Magyar Honvédségben vállalható katonai szolgálati (munka) lehetőségeket.További részletek»
A képre kattintva az információk nagyobban is olvashatók!
Könyvbemutató

"Hogy mindhalálig harcolni bírjak az ártatlan igazságért. Ezt Tügy tette."
(Móricz Zsigmond)
Szilágyi Péter tanár úr több éves munkáját követően 2016 nyarán eljött az a nap amikor végre a kezünkben tarthattuk a könyvet, melyet Móricz Zsigmond prügyi életéről írt.
"Olyan irodalmi emlékhelyet szeretnék, amely a helyi identitást erősíti azáltal, hogy növeli az irodalmi élményt, és kulturális tartalommal tölti meg a prügyiek életét is." (Szilágyi Péter)

Taktamenti Böllérfesztivál
2016. február 7.

2016.02.06-a hajnalától első alkalommal került megrendezésre a Taktamenti Böllérfesztivál. A 9 induló csapat magyaros disznótoros ételekkel vetélkedett, díjazták a legjobb hurkát, kolbászt. Az elmaradhatatlan fogó pálinkát és forralt bort. A csapatok ezeken kívül bármilyen ételt készíthettek a sertésekből, ezekkel a kóstolójegyek alapján a "legnépszerűbb csapat" címet szerezhették meg. A látogatók a falatozás közben nem csak kulturális műsort tekinthettek meg, de jól szórakozhattak a különböző sztárvendégeink koncertjein, például az Irígy Hónaljmirigy előadásán.

A nagy sikerre való tekintettel 2017 februárjában is megrendezésre kerül a fesztivál. Községünk célja, hogy hagyományt teremtsen a taktaközi térségben. Várjuk a tisztelt érdeklődők jelentkezését.

KÉPGALÉRIA - A képeket készítette: Tiszlavicz Luca

Taktamenti Böllérfesztivál
2016. január
Kultúra napja
2016. január 22.

2016. január 22-én mi is megünnepeltük a Magyar Kultúra napját a Móricz Zsigmond Emlékházban.
A rendezvény keretében egy jó hangulatú felolvasást tartottunk Móricz Zsigmond azon novelláiból, melyek szorosan községünkhöz kötődnek. A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük meg január 22-én, annak emlékére, hogy – a kézirat tanúsága szerint – Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le Csekén a Himnusz kéziratát.

Archívum: 2016|2015|2014|2013|2012|2011>

© 2003-2023 Minden jog fenntartva! Me-NET Student Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.